HelpNLD on yhteisö, joka jakaa ajantasaista ja tarkkaa tietoa auttamaan nonverbaalisen oppimishäiriöiden yksilöitä (NOH), heidän perheitään ja ammattilaisia (lääkärit, opettajat), jotka työskentelevät NOH-yksilöiden kanssa. Lopullinen tavoite on voimaannuttaa NOH-yksilöitä heidän täyteen potentiaaliin ja menestymiseen yhteiskunnassa. Toinen tavoite on opettaa yhteiskuntaa niin, että NOH tunnistetaan kansainvälisesti virallisella diagnoosilla ja NOH-yksilöt voivat saada tutkimuspohjaista kliinistä puuttumista, joka auttaa heitä integroitumaan elämään paremmin.

Tutkimukset osoittavat, että 2015-2016 13% amerikkalaisista julkisen koulujärjestelmän oppilaista sai erityisopetusta oppimishäiriöiden takia (National Centre for Education Statistics). Saman ajanjakson aikaan yksi kuudesta, tai 16%, suomalaisista peruskouluoppilaista sai erityisopetustukea (TIlastot Suomi). Monet muut taistelevat oppimishäiriöiden kanssa, mutta eivät ole saaneet diagnoosia.

NOH jää monesti diagnosoimatta peruskouluissa, missä lukemistaitoa käytetään ensimmäisenä suorittamisen indikaattorina. NOH-yksilöillä on monesti kehittyneet verbaaliset taidot, mutta heillä on ongelmia sosiaalisessa, tunteellisessa, motorisissa, kognitiivisissa ja visuaalis-tilallisia ongelmia. Täten monesti on hankalaa diagnosoida NOH ennen viimeisiä peruskouluvuosia.

Vaikeuttaakseen ongelmaa, NOH diagnosoidaan monesti väärin toiseksi häiriöksi, jolla on vastaavia oireita, kuten Aspergerin syndrooma (AS), keskittymishäiriö (ADD), pakko-oireinen häiriö (OCD) tai autismi. Tutkimukset osoittavat, että aikainen puuttuminen aiheuttaa parhaat lopputulokset NOH-henkilöille. Muuten NOH saattaa aiheuttaa toissijaisia neurobiologisia häiriöitä kuten pakko-oireista häiriötä, post-traumaattista stressihäiriötä, kroonista masennusta tai itsetuhoisia taipumuksia.

Väärä diagnoosi tai diagnoosin puute, joka on tulosta aikaisen puuttumisen puuttumisesta, johtuu pääasiassa tiedonpuutteesta ja NOH:n tiedottamisesta vanhemmille, opettajille ja lääketieteen ammattilaisille.

Tätä haastetta vastaan HelpNLD tarjoaa paljon tietoa

  • hyödyllisistä artikkeleista, tutkimuksista, tutkimustuloksista sekä kirjoista, joita NOH-tutkijat ja -asiantuntijat ovat kirjoittaneet.

  • ohjeistavia videoita, käytännöllisiä vinkkejä arkielämään

  • ammattilaisten hakemisto, paikalliset tukiryhmät,...muiden vanhempien, opettajien ja ammattilaisten verkostoitumiseen

  • tietoa paikallisista työpajoista, tapaamisista, konferensseista

Lisätietoa käyttöehdoista, paina tästä.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä helpnldorg(at)gmail.com.

Anton Ngo, Perustaja

Kun olin nuori poika, minulla oli tilallisia ja motorisia ongelmia, kuten suunnan tunnistamisessa, teiden muistamisessa ja keittiövälineiden käyttämisessä. Vaikka olen päässyt eroon näistä ongelmista, samaistun hyvin NOH-ihmisiin. Uteliaisuuteni on johtanut minua lukemaan tutkimuksia, kirjoja ja haastattelemaan ammattilaisia kuten opettajia, neuropsykologeja ja kliinikoita NOH:sta. Se alkoi uteliaisuutena osasta minua, mutta myöhemmin huomasin, että voin kanavoida tietoni auttamaan monia NOH-ihmisiä kaikkialla.

Name, Title

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Name, Title

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Registered ASSOCIATION

Rälssintie 16F 100, 00720, Helsinki, Finland

helpnldorg@gmail.com
+358 41 7992786

Contact Us
Connect with us

© 2018 by HelpNLD.Org. Terms of Use

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now