Mikä on NOH:n puuttumisohjelma?

ENSIMMÄINEN ASKEL

NOH:ta diagnosoidaan liian vähän johtuen NOH-lapsen esiaikaisesta kielitaidoista liittyen verbaalisiin kykyihin, jonka vanhemmat ja opettajat voivat virheellisesti olettaa lapsen akateemiseksi kyvykkyydeksi ja sosiaaliseksi viisaudeksi. Kun heidän monitasoiset puutteet alkavat ilmeentyä oppimismateriaalien vaikeutuessa, vanhemmat saattavat syyttää näitä epäonnistumisia huonosta vanhemmuudesta (lasta hemmoteltu liikaa) tai huonosta luonteesta. Totuus on päinvastainen. NOH saattaa laskea akateemista suorituskykyä, sosiaalisten taitojen kehittymistä, ammatillista menestystä ja tunteellisia kokemuksia.
 

Jos vanhemmat ovat tietoisia OH:n tunnusmerkeistä, he tunnistavat potentiaaliset ongelmat ajoissa. Kun lapsesta ilmenee oppimisongelmien tunnusmerkkejä, vanhemmat ja opettajat ovat yleensä ensimmäiset, jotka huomaavat jonkin olevan pielessä. Kuitenkin luotettavan tiedon ja osaamisen löytäminen saattaa olla hankalaa. Vanhemmat eivät saisi viivyttää erityisohjaajan ja luotettavan tiedon etsimistä. Vanhemmat ymmärtävät kuinka heidän lapset kamppailevat päivittäisten tehtävien kanssa, ja tietävät, ettei kaikki ole kohdallaan, sen sijaan, että marginalisoivat ongelman lapsen ylireagointina, huonona käytöksenä tai huonoksi päiväksi koulussa. Ainoa väärä asia on jättää tekemättä mitään. Mitä enemmän vanhemmat viivyttävät avun etsimistä, sitä enemmän lapsen itsetunto laskee ja täysi potentiaali häviää. Ei ole koskaan liian aikaista etsiä apua.

 

Ensimmäinen askel on tunnistaa, hyväksyä OH elämänpituisena asiana ja ymmärtää, mikä OH on. Vanhempien täytyy oppia kuinka lapsen OH:ta täytyy käsitellä, kannustaa heidän vahvuuksia ja parantaa heikkouksia, sekä aktiivisesti työskennellä koulujen ja sairaaloiden ammattilaisten kanssa. Kun OH huomataan ajoissa ja puututaan oikein, OH-lapset ja -aikuiset voivat oppia taitoja, joita he tarvitsevat koulussa ja elämässä. Esimerkiksi Yhdysvaltojen kansallinen terveysinstituutti selvitti, että 90% OH-lapsista oppii lukemaan, jos saavat apua ensimmäisestä luokasta lähtien, mutta vain 25%, jos he saavat apua vasta yhdeksänvuotiaana.

 

Kannustus on elintärkeä osa puuttumisohjelmaa. NOH-lapsia täytyy muistuttaa harjoittelusta ja vaiheittaisesta työstä, jotta he voivat parantaa taitojaan ja oppia elämään normaalista sosiaalista elämää. Heidän täytyy ymmärtää, että heidän aivot on viritetty eri tavalla kuin muiden lasten, ja he tarvitsevat erikoissuunnitelmia saadakseen kaiken irti taidoistaan. Heitä pitää vakuuttaa siitä, että ylimääräinen käytetty vaiva ja aika vähentää puutteita, ja elämä kukoistaa myöhemmin.
 

NOH-lapsen opettaminen ja hoivaaminen ovat erilaisia kuin Asperger- tai ADD-lapsen kohdalla. Vähentääkseen heidän puutteita ja irroittamaan heidät NOH:n rajoista heitä pitää opettaa ottamaan kaiken irti vhavuuksistaan. Olennainen asia on luoda koti- ja kouluympäristö, joka tukee ja hoivaa, jotta lapset tuntevat olonsa turvallisemmaksi. NOH-lapsen onnistuminen keskittyy henkilökohtaiseen oppimiseen ja kehittämiseen. Nämä yksinkertaiset vaiheet alla antavat suuntaa kuinka auttaa heitä parantamaan taitojaan.

Seuraavassa videossa nähdään kuinka Abby Bell, nuori NOH-aikuinen, joka diagnosoitiin väärin Aspergerin syndroomalla nuorena lapsena, on oppinut elämään ja kertoo, mitä oikean diagnoosin saaminen tarkoittaa hänelle.

Lisää informaatiota puuttumisohjelmasta, joka voi auttaa NOH-yksilöitä, löytyy artikkelistamme tästä blogista.
 

Registered ASSOCIATION

Rälssintie 16F 100, 00720, Helsinki, Finland

helpnldorg@gmail.com
+358 41 7992786

Contact Us
Connect with us

© 2018 by HelpNLD.Org. Terms of Use

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now